برای انجام تست شخصیت‌شناسی روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید

 

اصلا چرا شخصیت شناسی؟

تقریبا تمام فلسفه‌ی غرب از یونان باستان و از اشخاصی مثل ارسطو، سقراط و افلاطون شکل گرفت. یکی از چیزهایی که فیلسوفان یونانی اهمیت زیادی برای آن قائل بودند «خودشناسی» بود و یکی از شعارهای معم‌شان که آن را بر سر در مقبره‌های مهم‌شان می‌نوشتید know thyself به معنی «خودت را بشناس» بود.

 

فرض کنید که به سرعت در حال بالا رفتن از نردبان زندگی‌تان هستید، بیشترین تلاش‌تان را می‌کنید و امیدوارید که به چیزهایی که می‌خواهید برسید و زندگی‌ای که لیاقت‌ش را در خود می‌بنیید را بتوانید برای خود بسازید. چند سال می‌گذرد و می‌بینید که تمام زحمت‌هایتان به نحوی بیهوده بوده. چرا؟ چون اصلا مسیر اشتباهی را در حال رفتن بودید.

فرض کنید با کسی ازدواج می‌کنید و حس خوبی از ازدواج با این شخص دارید، دوستش دارید، با هم زندگی را شروع می‌کنید و بعد از چند سال کم کم اختلافات و مشکلات بین شما بیش از حد می‌شود و غیرطبیعی به نظر می‌رسد. سال‌ها از این بحث ناراحت می‌شوید، هر چقدر تلاش می‌کنید انگار کار به جایی نمی‌برید و بعد از چند سال تازه می‌فهمید که با آدم متناسبی با شخصیت خودتان ازدواج نکرده‌اید و دیگر امیدی به تغییر ندارید.

یا فرض کنید کار کردن و دوری از اهمال‌کاری برای شما کار سختی است، حوصله‌ی انجام کاری را ندارید، انگیزه‌ی کافی ندارید و از این تعجب می‌کنید که بعضی چطور با اشتیاق هر روز و هر روز تلاش می‌کنند.

یا فرض کنید که زیاد مضطرب می‌شوید، زیاد احساس خجالت می‌کنید، نمی‌دانید که آیا این احساسات طبیعی است یا مشکلی است که می‌توانید حلش کنید. در کنترل کردن خودتان و به دست گرفتن احساسات‌تان مشکل دارید. تصمیماتی که می‌گیرید را بعدا می‌فهمید که به نادرستی گرفته‌اید و احساس می‌کنید خیلی به در بسته می‌خورید.

این مشکلات ممکن است دلایل زیادی داشته باشد و نمیخواهیم بگوییم که خودشناسی و شخصیت‌ شناسی تمام مشکلات شما را حل می‌کند اما قطعا اگر نقطه‌ی شروع بزرگترین تصمیمات زندگی با شناخت کافی همراه نباشد، نتایج مثبت تنها با شانس و به صورت تصادفی پدیدار خواهند شد.

میدانیم که عمرمان کوتاه است و فرصت آزمون‌وخطاهای زیادی نداریم و با این حساب وقتی که صرف خودشناسی و شخصیت‌ شناسی می‌شود می‌تواند بسیار مفید باشد:

  • خودشناسی و شخصیت شناسی کمک می‌کند که شناخت بهتری از خودمان داشته باشیم و در کنترل کردن و هدایت کردن خودمان بهتر عمل کنیم.
  • شخصیت شناسی کمک می‌کند که شریک عاطفی متناسب‌تری برای زندگی انتخاب کنیم و روزهای بهترین با کسی داشته باشیم که بیشتر از هر شخص دیگری با او تعامل خواهید داشت.
  • با کمک شخصیت شناسی درک بهتری از رفتارهای خودمان و اطرافیان‌مان به دست خواهیم آورد، در تعاملات‌مان کشمکش کمتری خواهیم داشت و با همکاران، اطرافیان و دوستان ارتباطات عمیق‌تری را تجربه خواهید کرد.
  • همچنین شخصیت شناسی به شما کمک می‌کند که زندگی‌تان را در کار و شغل نامناسبی هدر ندهید و در جایی مشغول شوید که علاوه بر اینکه روح و روان شما را سرزنده نگه دارد بیشترین امکان موفقیت و نتیجه‌‌بخشی را برایتان داشته باشد.

به منظور دستیابی به دانش خودشناسی و شخصیت‌شناسی جمع کثیری از متخصصان همچون روانشناسان، دانشمندان آماری، کارشناسان منابع انسانی و… تست‌های شخصیت‌شناسی را طراحی کرده‌اند. تست‌های شخصیت‌شناسی (البته از نوع درست و معتبرشان) نقطه‌ی شروعی مناسب برای رسیدن به اهدافی است که در موردشان صحبت کردیم.

تست شخصیت شناسی نئو یکی از برترین و معتبرترین آزمون‌های شخصیت شناسی موجود است. در این مقاله به نقد و بررسی این تست می‌پردازیم.

تست شخصیت شناسی نئو چیست؟

تست شخصیت‌ شناسی نئو نمونه‌ای از آزمون‌های شخصیت‌شناسی است که افراد را از نظر داشتن پنج ویژگی، معروف به پنج ویژگی بزرگ شخصیتی، می‌سنجد. این پنج ویژگی سازش‌پذیری، وظیفه‌شناسی، برون‌گرایی، توافق‌پذیری و روان‌رنجوری هستند.

تقریبا تمام ویژگی‌های شخصیتی هر کسی را می‌توان با استفاده از این معیارها سنجید. حالا این معیارها چه چیزهایی هستند.

توضیحی درباره پنج پارامتر اصلی تست شخصیت شناسی نئو:

  • تجربه‌پذیری: افرادی که در این پارامتر امتیاز بالایی می‌گیرند، قوه‌ی تخیل قوی‌تری داشته، ریسک‌پذیری بیشتری دارند و به اصطلاح هنری‌تر هستند. افرادی که امتیاز کمتری می‌گیرند در فعالیت‌هایشان معمولی‌تر عمل کرده و محافظه‌کارتر هستند.
  • وظیفه‌شناسیافرادی که در این پارامتر امتیاز بیشتری می‌گیرند،‌اخلاق‌مدارتر رفتار می‌کنند و وظیفه‌شناسی بیشتری دارند؛ سر کار وقت‌شناس‌تر هستند و کار را با تناسب با معیارهای اخلاقی انجام می‌دهند. در مقابل افرادی که کمتر وجدانی هستند برای رسیدن به اهدافشان نسبت به معیاهای اخلاقی کمتر احتیاط و دقت دارند.
  • برون‌گرایی: افراد با برون‌گرایی بالا، اجتماعی هستند، مردم را دوست دارند و از فعالیت داخل محیط‌های اجتماعی و شلوغ لذت می‌برند. افرادی با برون‌گرایی کم، محتاط و مستقل می‌باشند. تمایل به تنهایی و خوددار بودن در این افراد بیشتر است.
  • توافق‌پذیریافرادی که سازش بیشتری دارند، اساسا نوع‌دوست می‌باشند و دوست دارند با دیگران همدلی کنند و مشتاق کمک کردن هستند. آنها اعتقاد دارند که دیگران نیز به ایشان کمک خواهند کرد. افرادی که امتیاز کمتری در این زمینه کسب می‌کنند، معمولا خودمحور هستند و بیشتر از همدلی و همکاری تمایل به رقابت دارند.
  • روان‌رنجوریافراد دارای روان‌رنجوری بالاتر بیشتر از سایر افراد دچار استرس، شرم، خشم، ترس، انزجار و غم می‌شوند. در مقابل افرادی که امتیاز کمتری در این پارامتر می‌گیرند از ثبات عاطفی بیشتری برخوردار بوده، نسبتا ریلکس هستند و توانایی مدیریت استرس بیشتری دارند.

در تفسیر پیشرفته‌ی تست نئو، همین پنج ویژگی بزرگ خود به شش ویژگی جزئی تقسیم می‌شوند؛ که در مجموع ۳۰ ویژگی جزئی از فرد را در بر می‌گیرد.

کاربرد تست شخصیت‌ شناسی نئو چیست؟

از آنجایی که تست شخصیت شناسی نئو توسط پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های آماری ساخته شده و از نظر روانشناسی پارامترهای جزئی و زیادی از شخصیت انسان را در بر می‌گیرد، در حیطه‌های متفاوت زندگی فرد دانش کاربردی بسیاری را ارائه می‌دهد. این حیطه‌ها عبارتند از:

آگاهی فردی و خودشناسی

شاید کاربردی‌ترین دانش ممکن برای موفقیت خودشناسی باشد. در تست شخصیت شناسی نئو ابعاد گسترده‌ای از شخصیت فرد بررسی می‌شود و داده‌های آماری و دقیقی از نقاط ضعف و قوت او ارائه می‌گردد. بر همین اساس فرد می‌تواند به وسیله نتیجه تست شخصیت شناسی نئو در حیطه‌های متفاوت زندگی خود تصمیمات واقع‌بینانه و موثری بگیرد.

انتخاب شغل متناسب با شخصیت

تست شخصیت شناسی نئو با بررسی پارامترهای متفاوت روانی و رفتاری فرد به بررسی تناسب او با شایستگی‌های شغلی متفاوت می‌پردازد. پیشنهادهای شغلی تست شخصیت شناسی نئو بر اساس رویکرد علمی و آماری است و این اطمینان را به فرد می‌دهد که در صورت انتخاب شغل بر اساس نتایج ارائه شده، انتخابی واقع‌بینانه و علمی صورت گرفته است، کمترین اضطراب و فشار را در شغلش تجربه می‌کند و وارد محیطی خواهد شد که بر اساس ویژگی‌های شخصی بیشترین احتمال رسیدن به نتیجه و موفقیت در آن وجود داد

انتخاب همسر و حل کردن مشکلات روابط عاطفی

دکتر جردن پیترسون، بر این باور است که آدمی که کاملا با همه چیز شما جور باشد پیدا آن بیرون پیدا نمی‌شود موثرترین فاکتور در خوشبختی فرد داشتن ارتباطات اجتماعی مناسب است. داشتن همسری با ویژگی‌های ارزشمند ضامن خوشبختی فرد در زندگی اوست. بنابراین گزینش همسر مناسب یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی فرد است. خوشبختانه این مورد در تست شخصیت شناسی نئو لحاظ گردیده و داده‌های روانشناختی و آماری دقیقی برای افزایش کیفیت گزینش همسر در این تست ارائه شده است.

استخدام نیروهای شغلی

استخدام منابع انسانی در شرکت‌ها حائز اهمیت بسیاری است. در صورت استخدام مناسب نیروی انسانی بقا و موفقیت کمپانی تضمین می‌شود و اگر نیروی کار شایستگی‌های لازم را نداشته باشد شرکت دیر یا زود با ورشکستگی خود روبرو می‌شود. تست شخصیت شناسی نئو ابزار مناسبی برای سنجش پارامترهای اشخاص در استخدام است و باعث انتخاب واقع‌بینانه و علمی افراد برای کار مورد نظر می‌شود.

سنجش وضعیت روانی فرد

تست شخصیت شناسی نئو با بررسی مولفه‌های روانشناختی مانند روان‌رنجوری، استرس، افسردگی و… در فرد تخمین مناسبی از وضعیت روانی فرد و میزان آسیب‌پذیری او در برابر تنش‌های زندگی می‌دهد. از این رو ابزار مناسبی برای روانشناسان و مشاوران برای بررسی انطباق و سازگاری فرد در موقعیت‌های چالش برانگیز است. همچنین این تست احتمال ابتلای شخص به اختلالات روان را پیش‌بینی می‌کند که دانشی ارزشمند در زمینه بهداشت روان و پیشگیری است.

 

تست شخصیت شناسی نئو از کجا شروع شد؟

توسعه‌ی تست شخصیت شناسی نئو در سال ۱۹۷۸ توسط پائول کاستا و رابرت مک‌کری آغاز شد. در سال‌های بعد محققان با الهام گرفتن و توجه به تست نئو سه نوع پیشرفته‌تر از این تست را ابداع کردند و در سال‌های ۱۹۸۵، ۱۹۹۲ و ۲۰۰۵ منتشر کردند.

در ابتدا تست شخصیت شناسی نئو تنها دارای سه مولفه‌ی روان‌رنجوری، برونگرایی و گشودگی به تجربه بود. در ادامه تحقیقات کاستا و مک‌کری باعث کشف دو مولفه‌ی سازش‌پذیری و وجدانی بودن شد. در سال ۱۹۸۵ آن‌ها نسخه‌ای از تست را تالیف کردند که دارای هر پنج پارامتر اصلی بود و آن‌ها را پنج صفت بزرگ (‌Big Five) نامیدند.

در سال ۱۹۹۲ به هر کدام از پنج صفت ۶ زیر ویژگی افزودند که در مجموع تست ۳۰ ویژگی جزئی از شخصیت فرد را بررسی می‌کرد. در نهایت در سال ۲۰۰۲ مولفان تست شخصیت شناسی نئو را با ۱۹۰۰ دانش‌آموز دبیرستانی تست کردند؛ و در نتیجه تست‌های جدید را ایجاد نمودند.

تست‌های جدید شامل مشخصه‌های پیشرفته‌تر برای سنجش ویژگی‌های شخصیتی و واژه‌های ساده‌تر و قابل درک برای بزرگسالان با هر مدرک تحصیلی و همچنین قابل فهم برای کودکان نیز هست. آزمون‌های شخصیتی جدید دارای دو نوع پیشرفته و ساده هستند.

نوع پیشرفته تست شخصیت شناسی نئو دارای ۲۴۰ سوال است! این تست به بررسی ۵ ویژگی اصلی و ۳۰ ویژگی جزئی فرد می‌پردازد و دارای نتایج دقیق‌تری است. تست ساده دارای ۶۰ سوال برای سنجش ۵ ویژگی اصلی می‌باشد. در ابتدا این تست شخصیت‌شناسی برای استفاده زنان و مردان بالغ بدون اختلال روانی ساخته شده بود، اما اکنون ورژن‌های جدیدتر برای کودکان نیز قابل استفاده هستند.

اعتبار علمی تست شخصیت شناسی نئو چقدر است؟

تست شخصیت شناسی نئو توسط بسیاری از محققین منابع انسانی و همچنین روانشناسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تحقیقات جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی کاربرد دارد. شرکت‌های بزرگ برای استخدام نیروهای خود از این تست بهره می‌گیرند و افراد برای خودشناسی هر چه بیشتر به آن رجوع می‌کنند. اما دلیل اعتماد عامه و متخصصان به این تست چیست؟ چرا این تست اعتبار علمی بالایی دارد که در تحقیقات استفاده می‌شود؟

طراحی با پیشرفته‌ترین ابزار آماری روز دنیا

از روزی که تست شخصیت شناسی نئو توسط مولفانش ابداع شد تا به امروز مورد ویرایش‌های کلی و جزئی زیادی قرار گرفته است. مولفان پاول کاستا و رابرت مک‌کری همواره سعی داشتند که قابلیت تعمیم و اعتبار آزمون نئو را بالا نگه‌ دارند؛ از این رو در تالیف و ویرایش‌های متفاوت از پیشرفته‌ترین ابزار آماری و ماهرترین متخصصان آماری بهره گرفتند. به سبب همین ویژگی و تلاش مولفان تست شخصیت شناسی نئو امروزه کاربردی جهانی و همه‌گیر دارد.

جزء‌نگری تست شخصیت شناسی نئو

تست شخصیت شناسی نئو در ویرایش‌های جدید برای هر پنج صفت بزرگ، ۶ زیر صفت جزئی را در نظر می‌گیرد. همین ریزنگری و بررسی دقیق شخصیت بناعث شده است که تست شخصیت شناسی نئو یکی از دقیق‌ترین و جزئی‌ترین تست‌های شخصیت‌شناسی موجود باشد. از آنجایی که آزمون شخصیت شناسی نئو جزئیات را با دقت به تصویر می‌کشد در حیطه‌های روانشناسی، استخدام شرکتی و تحقیقات علمی کاربرد بسیاری دارد که این نشانگر اعتبار علمی بالای آن است.

آسان برای استفاده همگانی

در طی ویرایش‌های دوم و سوم، مولفان تست شخصیت شناسی نئو تصمیم به طرح دوباره سوالات و استفاده از کلمات عامه‌پسند و ساده گرفتند. هدف آن‌ها ایجاد تست شخصیت‌شناسی مناسبی برای بزرگسالان بی‌سواد و کم سواد و همچنین تالیف نسخه‌ای مناسب برای کودکان بود. به مثابه‌ی تلاش‌های این افراد تست‌های ایجاد شده قابلیت استفاده برای جامعه‌ای بزرگ‌تر را داشت. با افزایش جامعه هدف تست شخصیت شناسی نئو اعتبار علمی آن نیز افزایش پیدا کرد.

داشتن مولفه‌ی روان‌رنجوری

تست شخصیت شناسی نئو با داشتن پارامتر روان‌رنجوری انقلابی در تست‌های روانشناسی و شخصیت ایجاد کرد. این پارامتر میزان رخداد هیجانات، بخصوص هیجانات ناخوشایند را در فرد پیش‌بینی می‌کند؛ که بر همین اساس می‌توان تحلیل‌های شغلی و اجتماعی دقیق‌تری برای افراد قرار داد. روان‌رنجوری پارامتری است که در علم روانشناسی بوسیله‌ی آن می‌توان وقوع اختلال روانی در فرد را پیش‌بینی کرد و برای آن اقدامات پیشگیرانه یا درمانی زودهنگامی انجام داد. این مولفه باعث دقت و اعتبار علمی و بالینی بیشتر تست نئو می‌شود.

مقایسه تست شخصیت شناسی نئو و تست MBTI

امروزه تست‌های شخصیت‌شناسی معروفی وجود دارند و آزمون MBTI  یکی از آن‌هاست. آزمون MBTI امروزه شهرت فراوانی پیدا کرده است و جامعه‌ی فراوانی از افراد این آزمون را گذرانده‌اند. آیا تست MBTI آزمونی معتبر است؟ دلیل شهرت آن چیست؟ و… برای بررسی این سوالات با ما همراه باشید.

تست MBTI چیست و چرا اعتبار کافی را ندارد؟

آزمون شخصیت‌شناسی MBTI (Myers-Briggs Type Indicator) تستی انفرادی است که توسط خود شخص برای شناسایی چهار مولفه انجام می‌شود. مولفان این تست کاترین کوک بریگز و دخترش ایزابل بریگ مایرز بودند. این افراد بعد از مطالعه کتاب تیپ‌های روانشناختی از کارل یونگ (روانشناس معروف آلمانی) تصمیم به تالیف تست شخصیت‌شناسی گرفتند.

در تست شخصیت‌شناسی MBTI فرد از نظر داشتن چهار مولفه‌ی شخصیتی بررسی می‌شود و هر کدام از این مولفه‌ها دو حالت دارد. در مجموع نتایج تست به  ۱۶ تیپ شخصیتی محدود می‌شود.

تقسیم‌بندی ویژگی‌های شخصیتی در تست MBTI به شرح زیر است:

  • برون‌گرایی یا درون‌گرایی
  • حسی یا شهودی
  • منطقی یا احساسی
  • قضاوت‌گر یا ادراکی

مقایسه اعتبار علمی و آماری آزمون نئو و MBTI

تست MBTI برخلاف شهرت خود و اقرار علمی بودن توسط دانشمندان و جامعه علمی در دسته‌ی شبه-علمی (باورها و عقایدی که توسط صاحبان آن، علمی و کاربردی بیان می‌شوند ولی توسط جامعه علمی مورد تایید نیستند) قرار گرفته است. تست MBTI سرچشمه گرفته از باورهای قدیمی کارل یونگ است ولی با توجه به اینکه این نظریات برای عامه مردم قابل فهم نبودند، توسط مولفان این تست مورد تغییر و ساده‌سازی شخصی قرار گرفتند که در نهایت موجب کاهش اعتبار آن شد.

بنیان‌های آماری و علمی تست MBTI از زمان تالیف مورد بازبینی کلی قرار نگرفته است و بنابراین نتایج آن سازگار با تکنولوژی و دانش آماری جدید نیست. همچنین شمار کثیری از مقالاتی که در مورد اعتبار علمی تست MBTI چاپ شده است، توسط بنیاد مایرز-بریگز حمایت مالی شده و از همین رو این مقالات صلاحیت علمی کامل را ندارند. مقالات اعتبار علمی تست MBTI از نظر صاحب‌نظران علم روانشناسی همچون آدام گرانت و رابرت هوگن دارای سوگیری و تعارض منافع است.

در برابر تست MBTI، آزمون شخصیت شناسی نئو قرار دارد که توسط جدیدترین تکنولوژی‌های آماری تهیه گردیده است؛ از اولین سال تالیف مورد ویرایش‌های کلی و جزئی بسیاری قرار گرفته و توسط تحقیقات بسیار و جامعه‌ی آماری گسترده مورد تایید و اعتبار علمی واقع شده است.

قابلیت تعمیم تست نئو در مقایسه با تست MBTI

تست MBTI دارای چهار مولفه‌ی دوتایی است که در نهایت مجموع نتایج آن به ۱۶ تیپ شخصیتی مشخص محدود می‌شود. برای مولفه‌های تست MBTI هیچ طیف خاصی در نظر گرفته نشده است. با توجه به بررسی محدود و باینری (دوتایی) تست MBTI این تست قابلیت تعمیم به تمام اعضای جامعه انسانی را ندارد و از نظر آماری دارای نتایج همگانی نیست.

در مقابل تست شخصیت شناسی نئو قرار دارد که با بررسی پنج صفت بزرگ و ۳۰ ویژگی جزئی! مربوط به این صفات داده‌های شخصیتی بسیار بزرگ‌تری را در اختیار ما قرار می‌دهد. همچنین جامعه‌ی بزرگ آماری تست شخصیت‌ شناسی نئو با در نظر گرفتن کودکان و طیف کامل بزرگسالان امکان تعمیم هر چه بیشتر نتایج آن را به ارمغان می‌آورد.

علاوه بر این تست MBTI با توجه به نداشتن پارامتر روان‌رنجوری و بررسی نکردن آسیب‌پذیری روانی افراد و امکان ابتلای آنان به اختلالات روان، دارای کمبودی بزرگ است. به همین دلیل این تست توسط متخصصان روانشناسی و روان‌درمانی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و همچنین در استخدام‌های شرکتی و کنترل کیفیت منابع انسانی کاربرد چندانی ندارد.

تست شخصیت شناسی نئو از منظر داشتن ویژگی روان‌رنجوری خلأ‌های آزمون MBTI را ندارد و همین موضوع باعث اعتبار علمی هر چه بیشتر تست می‌شود.

چرا تست شخصیت شناسی نئو از بقیه تست‌های شخصیت شناسی بهتر است؟

اعتبار علمی بالا

تست شخصیت شناسی نئو با توجه به جدیدترین تکنولوژی‌های آماری روز دنیا ساخته شده است. بخاطر ارزش آکادمیک بالای آن در محیط‌های تحقیقی و علمی کاربرد بسیار بالایی داشته و مقالات و پروهش‌های علمی زیادی روی آن صورت گرفته است؛ از جمله پایگاه داده‌ای که روی این تست کار کرده‌اند، پایگاه داده‌ی ScienceDirect  است. همچنین این تست هر ساله تحت آنالیزهای آماری و ویرایش‌های جزئی و کلی قرار می‌گیرد تا ارزش علمی و اعتبار خود را حفظ کند.

هزینه کم

تست شخصیت شناسی نئو بخاطر همگانی بودن و استفاده زیاد از جمله تست‌های ارزان می‌باشد. آزمون شخصیت شناسی نئو در وهله اول با مشخص کردن ۵ صفت اصلی و درصدهای آماری آن‌ها تحلیلی کلی روی شخصی شما می‌زند که این کار با حدود ۶۰ سوال رقم می‌خورد؛ این ورژن ساده‌ی تست در اکثر سایت‌ها و منابع رایگان است. نوع پیشرفته‌ی تست نئو که حاوی ۲۴۰ سوال و تحلیل‌های ریز شخصیتی است، معمولا هزینه‌ی کمی را به دنبال دارد.

همگانی بودن

تست شخصیت شناسی نئو بعد از ابداع تحت ویرایش‌های متفاوتی قرار گرفت. در ابتدا صرفا برای بزرگسالان تحصیل کرده کاربرد داشت؛ اما بعد از سری خاصی از ویرایش‌ها جامعه‌ی هدف خود را گسترش داده و امروزه برای بزرگسالان با هر مدرک تحصیلی کاربرد دارد. همچنین نوع مشخصی از آزمون نئو برای کودکان طراحی شده است؛ که دارای ساختمان واژه ساده و سوالات قابل فهم برای کودک می‌باشد.

چطور تست شخصیت شناسی نئو را انجام دهیم؟

تست شخصیت شناسی نئو دارای ۲۴۰ سوال پنج گزینه‌ای طیف‌دار می‌باشد. شما عزیزان با جواب دادن دقیق و صادقانه به این سوالات دو فایل PDF دریافت می‌کنید. یکی از این فایل‌های شامل جدول کلی نتایج شما در ۱ صفحه است و فایل بعدی تفسیر دقیق شخصیتی شما شامل ۸۰ صفحه! توضیح جزئی، آماری و علمی است. در فایل تفسیر به بیان موضوعاتی چون مرور کلی نتایج، بررسی دقیق مقیاس‌های اصلی و فرعی، بررسی شاخص‌های تحصیلی و شغلی، زمینه بروز اختلالات روانی و شخصیت، نتایج سبک‌های رفتاری و برنامه‌ریزی استراتژیک توسعه فردی پرداخته می‌شود.

شما عزیزان می‌توانید با کلیک کردن روی لینک زیر و انجام مراحل مربوطه تست شخصیت شناسی نئو را انجام دهید و از نتایج دقیق و معتبر آن استفاده کنید.

معرفی دوره‌ شخصیت شناسی از دکتر جردن پیترسون

دکتر جردن پیترسون، روانشناس بالینی با تجربه‌ی ۲۰ ساله، استاد سابق روانشناسی دانشگاه هاروارد آمریکا و تورنتوی کانادا و نویسنده و متفکر بنام کانادایی است.

دوره شخصیت شناسی دکتر جردن پیترسون شامل ۹ ویدیوی آموزشی به طول مجموعا ۶ ساعت است که در دو نسخه‌ی زیرنویس و دوبله تهیه شده است.

کسانی که این دوره را تهیه می‌کنند علاوه بر دسترسی به ویدیوهای آموزشی و فایل‌های متنی نکات مهم دوره، می‌توانند تست شخصیت شناسی نئو را هم به صورت رایگان شرکت کنند.